Питате ли се как става така, че връзка след връзка срещате едни и същи проблеми в отношенията? Мислили ли сте си, че сякаш сте обречени да имате такива повтарящи се преживявания? Обяснявате ли си случващото се с това, че „жените, мъжете, хората са такива“ или че „така е като си с някой от дълго време“? Има ли моменти, когато не можете да проумеете, защо другият не приема за нормално онова, което за вас е очевидно най-смисленото и разбираемо държание в отношенията?

От момента на раждане ние започваме да формираме модел на света, който се утвърждава преживяване след преживяване чрез ранните ни взаимодействия с хората около нас. Болката и удоволствието в тези взаимоотношения ни научават какво се очаква от нас, за да бъдем обичани. От някои от нас не се е очаквало абсолютно нищо, от други – да не излагат семейството и да се държат прилично и зряло още на 5г., от трети – да бъдат принцесата на мама и да останат безпомощни, а за част обичта е била давана и отнемана непредсказуемо…

Постепенно се оказваме с дълбоко кодирани вярвания за себе си, за другите и за живота, които може никога да не поставим под въпрос. Те управляват светогледа ни, филтрирайки и деформирайки реалността. Те предпоставят дали виждаме себе си като достойни за обич или малоценни. Те определят какво може да очакваме от връзките и какви са правилата на отношенията.

По време на тази лекция ще ви поканя да разгледаме някои от моделите, които оказват значително влияние върху начина, по който участвате във връзките.

Ще поговорим за:

  • Стиловете на привързаност като несъзнателен наръчник за близките отношения
  • Глобалните вярвания, ценности и специфични правила, които сме създали за света на връзките
  • Начините, по които въвличаме в нашия сценарий новодошлите персонажи

Кога?

очаквайте скоро

Къде?

Лекцията ще се проведе онлайн чрез Zoom

Цена за участие:

55 лв.

За информация и записване:

Ана Вълева

ana.valleva@gmail.com

0887406995